Welke voordelen hebben RPA Robotics ?

De technologische ontwikkeling gaat sneller dan ooit tevoren. Dit mondt zich uit in automatisering, waardoor processen veel spoediger kunnen verlopen dan vroeger. Een voorbeeld van deze automatisering is de zogenoemde RPA robotics. Dit is een Engelse afkorting van: Robotics Process Automation. In het Nederlands kan dat vertaald worden in robot gestuurde procesautomatisering. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een techniek die kan worden gebruikt om processen te automatiseren en daarmee dus te versnellen. Het wordt voornamelijk toegepast in grote bedrijven om personeel te besparen en het rendement over het algemeen te verhogen. Er wordt gebruikgemaakt van zogenaamde software robots. Deze kunnen handelingen verrichten die eerst door mensen werden gedaan. Het is dus veel effectiever en natuurlijk goedkoper. Bovendien kunnen de echte arbeidskrachten dan ergens anders voor worden ingezet. Welke voordelen hebben RPA Robotics nog meer?

Handig bij saai repeterend werk

Bepaalde handelingen zijn vrij simpel, maar toch moet dit gedaan worden en is dat ook noodzakelijk. Het nadeel van repeterend werk is dat veel mensen daar totaal geen uitdaging in vinden. Hierdoor verzwakt de motivatie en dit kan ernstige gevolgen hebben voor het proces. Enerzijds kunnen er daardoor meer fouten worden gemaakt, maar het kan ook nog eens zo zijn dat de processen trager gaan door uitval. RPA-softwaresystemen kunnen deze taak echter overnemen. Ze kunnen de muis en het toetsenbord lezen en informatie van het scherm tot zich nemen. Dit kan er dan in resulteren dat die handelingen automatisch gaan en dit niet meer door een echte werknemer hoeft te worden gedaan. De robots kunnen dit werk gemakkelijk overnemen.

Ze worden steeds geavanceerder

RPA Robotics gaat zich steeds sneller ontwikkelen, met als positief gevolg dat de systemen steeds geavanceerder worden. Een groot voordeel, want dan is de kans groot dat er in de toekomst ook meer complexe processen door de RPA Robotics kunnen worden uitgevoerd. Het is dan natuurlijk vooral aantrekkelijk om processen door dit softwaresysteem te laten doen die doorgaans zeer foutgevoelig zijn. En waarbij fouten dan ook verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor het bedrijf. Dus ook daarvoor is het aan te raden om RPA Robotics te gebruiken. Een ander voordeel is natuurlijk dat de robot 24/7 gebruikt kan worden. Een robot wordt immers niet moe en kan derhalve altijd op hetzelfde tempo doorgaan. Bij mensen wordt dat een stuk lastiger, zoals je ongetwijfeld wel snapt.

RPA Robotics

Posted by Hermanus

Geef een antwoord