Wat zijn de voordelen van een AED?

De automatische externe defibrillator moet aan je zijde staan als je mensen in je huis of op je werk hebt die een hartaanval kunnen krijgen. Het is zeer doeltreffend en dankzij de elektrische schok die het afgeeft, kun je de overlevingskansen van de patiënt vergroten. Met het gebruik van de automatische externe defibrillator kan het overlevingspercentage oplopen tot 70%. Het is belangrijk te weten dat veel mensen een risico lopen om een hartaanval te kunnen krijgen. Want hoe ouder je wordt, hoe meer kans je hebt op een hartaanval. Wanneer je een automatische externe defibrillator hebt, kun je profiteren van de vele voordelen. Een AED aanschaffen wordt een noodzaak voor veel gezinnen.

De reactietijd

Een AED aanschaffen brengt je verschillende voordelen. En het belangrijkste van al deze voordelen is de reactietijd. Wanneer iemand naast je een hartaanval krijgt, is het heel belangrijk dat je heel snel reageert, want de patiënt heeft niet veel tijd meer, dus een AED aanschaffen is het eerste waar je aan moet denken. Om in deze situatie het leven van een dierbare te redden, moet je niet alleen een AED aanschaffen, maar ook weten hoe je ermee om moet gaan. Je hebt vaak maar een paar minuten om het leven van de patiënt te redden en dat is zeker niet het moment dat je leert hoe je je AED moet gebruiken. Bovendien is een AED zeer gemakkelijk te gebruiken, aangezien alles automatisch gebeurt zodra je het apparaat aanzet.

Hoe kiest je een AED?

Als je een medische professional bent, weet je precies welk model AED je nodig hebt. Als je echter geen idee hebt wat je moet kiezen, kun je een verkoper om hulp vragen. Hij kan je helpen welk model het beste bij je behoeftes past. Ook kan hij een uitleg geven over het gebruik van het apparaat zodat, als het er op aan komt, je de AED meteen correct kunt gebruiken. 

Posted by Hermanus

Geef een antwoord