Bezoekersteller

Bezoekersteller

Een bezoekersteller kan voor een website zijn maar ook voor een winkel of winkelcentrum. De functie van bezoekersteller is het aantal mensen wat de winkel bezoekt door naar binnen te lopen, voor een website is dat dus het aantal kliks wat het krijgt, hoeveel mensen bezoeken je website dagelijks?

 

Sensors

Een bezoekersteller is er in verschillende vormen en functies. Zo zijn er bezoekerstellers die met een infrarood sensor werken, dat houdt in dat de sensor iedere beweging vastlegt hier zit wel een nadeel aan dat het ook echt alles vastlegt dus ook een blaadje of papier wat naar binnen waait. Verder heb je ook thermische sensoren, deze zijn accurater omdat deze alleen maar de warmte vaststelt dus alleen maar echte bezoekers registreert, ook voor grote winkelcentrums zijn deze goed als bezoekersteller omdat het dus veel meer oppikt. Ook heb je een sensor die optisch meet, dit houdt deze sensor meet met behulp van 3D-technologie, de sensor bestaat uit twee ogen en kan dus specifieke criteria tellen, bijvoorbeeld alleen de mensen die langer zijn dan 1.60m tellen.

Voor bedrijven en winkels is er dus meer dan genoeg keus om bezoekers te tellen.

Online

Er bestaan voor websites ook bezoektellers, deze meten dus hoeveel mensen er op je website komen. Dit kan per dag gaan of voor een langere tijd meten zoals per maand of zelfs per jaar om te zien hoeveel mensen je website bezoeken. Er zijn dus vele mogelijkheden, deze bezoekersteller kan je online aanschaffen of eentje gebruiken die gratis is. Als je er een aanschaft kan je veel meer data toepassen en bijhouden, zo kan je zien waar mensen vaker of minder naar kijken ook kan je zien welke topics vaak bezocht worden. Bij een gratis versie is dit meestal beperkt tot het alleen kunnen in zien hoeveel mensen je website bezocht hebben.

Het is dus beter om voor een website online een bezoekersteller aan te schaffen zodat je van alle voordelen gebruik kan maken om je bedrijf te helpen. Een bezoekersteller kan dus heel specifiek gebruikt worden maar dus ook helpen met de verkoop en vindbaarheid van je website. Een bezoekersteller die weergeven wordt op je website kan aangeven hoe goed je website bezocht wordt, dit kan weer leiden dat mensen je sneller vertrouwen en wellicht iets willen kopen of zaken willen doen met je.

Zo is een bezoekersteller dus in vele soorten beschikbaar en kan ook breed ingezet worden voor verschillende functies.

Posted by Hermanus

Geef een reactie